:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2018   17:23

0

189

Jača saradnja BG i kineskog grada


Petronijević je izrazio dobrodošlicu gostima i poručio da se ovim susretom nastavlja već dobra saradnja sa prijateljkima iz Kine koju su započeli predsednici dve zemlje kao i da su dogovoreni budući projekti u okviru saradnje dva grada.





Vrlo uskoro moguće je očekivati promociju grada Beograda u kineskom gradu, ali i obrnuto, sa ciljem da se poveća broj kineskih turista, kako u glavnom gradu Srbije tako i u okolini, rekao je Petronijević.



On je kazao, kako je saopšteno, da je ovaj susret važan i zbog budućih projekata koji uključuju razvitak sporta u oba grada, ističući da će sportski i školski centri imati priliku da sa kineskim stručnjacima razmenjuju iskustvo.



Sve rezultate dogovorenih projekata moći ćemo da vidimo već kroz nekoliko meseci, kada se očekuju prve posete iz Beograda kineskom gradu Tianđinu, zaključio je Petronijević.



Jang Šajuan je naglasio da nosi veoma pozitivne utiske iz Beograda i podsetio da je osnovni cilj današnje posete upravo usavršavanje dobre komunikacije između grada Beograda i Tiandjina u oblastima kulture, obrazovanja i sporta.



Razgovorima sa delegacijom Tijanđina prisustvovali su predstavnici sekretarijata za sport i omladinu, obrazovanje i dečju zaštitu, Turističke organizacije Beograda kao i udruženja “Daleki istok”.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva