:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2015   18:00

0

242

Jablanović se izvinio zbog izjave

"Javno se izvinjavam onim majkama koje su se uvredile mojom izjavom", rekao je Jablanović nakon današnje sednice Vlade Kosova.

"Izražavam žaljenje prema svima koji su izgubili svoje najmilije tokom rata na Kosovu i tražim da se moja izjava ne koristi kao pretekst za proteste", rekao je Jablanović.

Stanovnici Đakovice, Male Kruše, članovi porodica ubijenih i nestalih Albanaca, studenti u Prištini, kao i albanski političari poslednjih dana protestuju povodom izjave Jablanovića, date nakon incidenta kamenovanja grupe raseljenih Srba iz Đakovice, koji su prethodno pokušali da unesu badnjak u crkvu na Badnji dan i u kojoj je počinioce tog incidenta nazvao "divljacima".

Porodice žrtava iz Đakovice i aktivisti su odmah nakon te izjave organizovali proteste verujući da je on te reči uputio svima, čime je posebno uvredio majke žrtava iz Đakovice.

Pojedini politički predstavnici kosovskih Albanaca zatražili su Jablanovićevu ostavku.

Ministar Jablanović je posle sednice Vlade na kojoj su razmatrane izmene i dopune predloga zakona o restrukturiranju i drugim promenama određenih preduzeća i njihove imovine, izjavio da se "lista Srpska pokazala kao dostojan partner Vlade Kosova".

On je kazao da se pokušava raditi "ono što je u najboljem interesu za sve".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva