:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2015   13:23

0

151

Jablanović: Nema saradnje bez poštovanja sporazuma

Predsednik „Srpske liste“ Aleksandar Jablanović kazao je da su se koalicioni partneri potpisivanjem sporazuma obavezali da će ispuniti dogovoreno.

„U prvoj tački koalicionog sporazuma definisano da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti formirana do kraja petog meseca 2015. godine, na šta su svoje potpise stavili Hašim Tači ispred Demokratske partije Kosova (DSK), Isa Mustafa ispred Demokraskog saveza Kosova (DSK) i ja ispred „Srpske liste“, istakao je Jablanović, dodajući da „ukoliko je sporazum potpisan tek da bi imali papir sa našim potpisima na dnu, načinjena je jedna velika greška“.

Tvrdnju kosovskog premijera Ise Mustafe da neće biti prihvaćen nijedan uslov „Srpske liste“ za povratak u Vladu Kosova, Jablanović je okarakterisao kao izjavu datu u dnevno-političke svrhe.

„Izjave kosovskih zvaničnika nisu bitne, niti obavezujuće i nemam nameru da ih komentarišem, pogotovo ne neozbiljne izjave koje dovode u pitanje naš koalicioni sporazum“.

Kosovsku stranu, prema rečima Jablanovića, briselski sporazum obavezuje da stvori uslove da se ZSO što pre oformi.

„Sve i da neko hoće da izigra Srbe i njihove političke predstavnike na Kosovu i Metohiji, u želji da se ne formira ZSO, to nije moguće, jer za to postoji u Briselu jasno iskazana volja dve strane, mislim na Prištinu i Beograd“.

Jablanović kaže da će na sednici predstavnika kosovskih opština, koja je najavljena za narednu sedmicu, biti demonstrirani jedinstvo i rešenost.

„Ta će sednica označiti prekretnicu u budućem radu srpskih političkih predstavnika, u onom delu koji se tiče koordinacije svih budućih poteza i akcija, gde ćemo svi nastupati u jednom jedinom cilju, što bržeg formiranja ZSO i ostvarivanja svih onih prava koja garantuju Ustav i zakoni na Kosovu i Metohiji“, istakao je Jablanović.

Izvor: KiM Radio

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva