:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2015   12:05

0

114

Jablanović : Nezaposlenost gorući problem

Pored toga Jablanović ističe svakodnevne probleme na administrativnim prelazima, koji se odnose na naplatu carinskih dažbina. Iako je na papiru sve sredjeno, na terenu je drugačije, kaže Jablanović i izražava nadu da će pregovarački tim Beograda uspeti da reši i ove probleme u Briselu.

„Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se duplo više ljudi nego što je zaposleno na teritoriji opštine Leposavić, to je veliki problem, i bez aktiviranja privrednih kapaciteta je nemoguće smestiti te ljude u administraciju“, kaže Jablanović i dodaje da “bez obzira što radimo po dva sistema još uvek, mnogo je to za administraciju i većih opština od naše, i to predstavlja jedan od gorućih problema“.

Jablanović ističe da “ ima pomaka što se tiče infrastrukture,obrazovnog sistema, zdravstva, ali problem je kod preduzeća koja ne mogu da rade, što zbog tehničkih stvari, prelaza, naplata, dvostrukih naplata, poreza, carina i dažbina. Jeste to na papiru sredjeno, ali kada se dodje na prelaz,situacija je drugačija, ili se prodje na srpski deo, a ne prodje na kosovski,i obrnuto. To su sve svakodnevni problemi, koji otežavaju komunikaciju, nabavku i prodaju“, naglašava gradonačelnik Leposavića.
„Naše firme ne mogu normalno da konkurišu na tenderima u centralnoj Srbiji, to su mala preduzeća, a tenderi su velikih vrednosti. Još uvek se nije našao modus da se to aktivira“, kaže Jablanović i izražava nadu da će Srbija to regulisati, kako bi se situacija znatno poboljšala.

Izvor: Tv Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva