:

:

TV Most

clock

Januar 16, 2015   00:54

0

173

Jablanović: Svako ima pravo na proteste

"U 21. veku, u jednom demokratskom društvu kakvo jesmo i kakvom težimo da budemo još na bolji način, svako ima pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo i neslaganje, pogotovo ukoliko to radi na način koji ne ometa druge u svom poslu i radu", izjavio je srpski ministar u kosovskoj vladi za Radio Slobodnu Evropu, prenosi Tanjug.

Ispred zgrade kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak u Kosovu Polju danas je grupa studenata protestovala protiv ministra Jablanovića, zbog njegovih nedavnih izjava i najavila nove proteste u Prištini.

Jablanović je naveo da današnji protest nije ni na koji način ometao rad službenika u Ministarstvu za zajednice i povratak, niti njegov lični rad.

"Mi smo za jasno iskazivanje svojih stavova i na način da ne vređaju prava i slobode drugih", naveo je Jablanović.

Današnji protest uperen je protiv Jablanovićeve izjave od pre nekoliko dana, kada je aktiviste pokreta Samoopredeljenje i članove nevladine organizacije "Pozivi majki" u Đakovici, koji su gađali autobuse sa Srbima na Badnji dan, nazvao "divljacima", kao i zbog njegove izjave u emisiji "Interaktiv" da nije nikada čuo da se na Kosovu desio masakr, te da su kosovske žrtve - žrtve NATO bombardovanja.

Demonstranti su tražili od kosovskog premijera Ise Mustafe da razreši dužnosti ministra za povratak Jablanovića.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva