:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 20, 2015   12:07

0

250

Jablanović: O Trepči transparentno i odgovorno

Prema rečima Jablanovića predstavnici Srba u kosovskoj Vladi uspeli su da u razgovorima predoče Vladi Kosova i premijeru Isi Mustafi probleme koji su vezani za „Trepču“ kao i činjenicu da ovaj Kombinat ne može biti, kao sve druge kompanije, deo jednog istog paketa jer je „Trepča“ poseban sistem koji može da uništi privrednu aktivnost na Kosovu i Metohiji ili da je pospeši do te mere da dovede u pozitivan položaj i bilans Kosova i Metohije a samim tim bi gradjani na Kosovu osetili boljitak u ekonomskom pogledu ukoliko Trepča nastavi da radi.

Jablanović ističe da je RMHK „Trepča“ gigant koji zapošljava 3.300 radnika i procesom pretvaranja Kombinata u javno preduzeće bez jasnog plana, strategije razvoja i sredstava za modernizaciju proizvodnje, ne dobija se ništa osim što se, kako kaže Jablanović, „Trepča „stavlja u ruke Vlade u Prištine.

„Napravili smo kompromis, naišli na razumevanje naših koalicionih partnera. O Trepči će se razgovarati u budućem periodu i „Trepča“ će biti predmet posebnog zakona i posebne strategije razvoja. Isto tako, „Trepča“ će biti i jedna od glavnih tema budućih razgovora u Briselu.“, naglasio je Jablanović.

Kako je našoj televiziji rekao Aleksandar Jablanović, ministar za zajednice u vladi Kosova, poslanici Srpske liste su izneli borbu u jučerašnjem zasedanju Skupštine Kosova u cilju sklanjanja spornog zakona sa dnevnog reda rada Skupštine. Jablanović ističe da je i jedinstvo radnika "Trepče" uticalo na jučerašnja dešavanja u Skupštini Kosova.

„Radnici su pokazali ozbiljnost i odgovornost u svim prethodnim godinama a pogotovo tokom jučerašnjeg dana kada je pitanje „Trepče“ moglo da bude odlučeno mimo našeg znanja i bez naše volje. To se neće desiti i mi ćemo o Trepči razgovarati na transparentan i profesionalan način.“, rekao je Jablanović.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva