:

:

TV Most

clock

Jul 23, 2017   12:05

0

126

Izrael postavio kamere na ulazu u Hramovnu goru

Kod Lavljih vrata 14. jula se odigrao teroristički napad kada su naoružani palestinski napadači ubili dva izraelska policajca nakon što su prokrijumčarili vatreno oružje.

Kamere su postavljene u noći između subote i nedelje i predstavljaju deo savremene tehnologije koja ima mogućnost da identifikuje one koji pokušavaju da unesu oružje a bez detektora za metal, izvestio je "Tajms of Izrael".

Kako prenosi AP, Izrael navodi da su kamere "alternativa" metalnim detektorima čije postavljanje je i izazvalo nasilja u tom području u toku vikenda.

Kako su agencije prethodno prenele, u sukobima između Palestinaca i izraelske policije na Hramovnoj gori u Jerusalimu u petak su poginula tri Palestinca, a na Zapadnoj obali 19-godišnji Palestinac je izbo tri Izraelca, posle čega je upucan.

AP prenosi da je Izraelska vojska saopštila da je izvela veliko hapšenje na Zapadnoj obali nakon ubistva izraelske porodice.

U toj akciji uhapšeno je 29 osoba, uključujući i devet članova ekstremističke grupe Hamas.

Izraelska policija se sukobila u Jerusalimu sa Palestincima koji su, u znak protesta, organizovali muslimansku molitvu ispred velikog svetilišta na Hramovnoj gori, koje pohode i Jevreji i Muslimani.

Protest je pokrenut nakon što su izraelske vlasti postavile detektore za metal na kapiji svetilišta pošto su tu palestinski napadači prošle nedelje ubili dva izraelska policajca
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva