:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2017   12:05

0

117

Izrael ponovo uzvratio vatru Siriji

Kako se navodi u saopštenju izraelske vojske, meta su bile dve pozicije artiljerije i jedan kamion za municiju koji pripadaju snagama sirijske vlade.

U saopštenju se ističe da je vojska naredila Izraelcima da se drže dalje od otvorenih područja u blizini Kuneitre, grada na severozapadu Sirije u kojem se vode intenzivni unutrašnji sukobi.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je izjavio da Izrael neće tolerisati prelivanje sirijskog sukoba na svoju teritoriju - niti minobacačke vatre, niti raketa, sa bilo kog fronta - kao i da će snažno odgovoriti na svaki napad.

Nekoliko osoba je juče ubijeno u napadu izraleskih aviona na Siriju, koji se dogodio nakon što je 10 projektila iz te ratom razorene zemlje pogodilo Golansku visoravan, javile su sirijska novinska agencija SANA i portparol izraelske vojske.

Prema navodima Sirijske opservatorije za ljudska prava, čije je sedište u Velikoj Britaniji, dva sirijska vojnika ubijena su u napadu Izraela.

Izrael je izvršio više vazdušnih napada u Siriji od izbijanja građanskog rata u toj zemlji 2011. godine, od kojih je većina ciljala na konvoje s oružjem ili skladišta šiitske libanske proiranske pravojne organizacije Hezbolah, koja podržava sirijsku vladu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva