:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Novembar 03, 2015   13:39

0

148

Izložbom ikona i slika u susret gradskoj slavi

Ikone i slike koje su izradile vešte ruke slikara na likovnoj koloniji "Mladen Popović" u Kosovskoj Mitrovici, izložene su u holu osnovnih škola „Sveti Sava” i “Branko Radičević”, tako da će narednih dana ljubitelji umetnosti moći da uživaju u njima.

"Mogu reći u svoje i u ime kolektiva škole, da nam je izuzetna čast i zadovoljstvo što smo deo svega ovoga. Ove ikone i slike osim naših učenika moći će da pogledaju i njihovi roditelji i naši sugrađani", kaže Ivan Zaporožac, direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Kosovskoj Mitrovici.

Izložba je deo programa mitrovdanskog salona kulture, koji organizuje Kulturni centar "Dragica Žarković", pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, u susret gradskoj slavi Sveti Dimitrije.

"Tema ove izložbe je Mitrovdan, i mi smo u školi “Sveti Sava” postavili 12 ikona i 14 slika i isto toliko u školi “Branko Radičević”. To je prilika da na jedan lep način obeležimo Mitrovdan", rekao je Miodrag Radomirović, direktor Kulturnog centra "Dragica Žarković" u Kosovskoj Mitrovici.

Postavka ikona biće u školama do Mitrovdana a izložba slika tokom celog novembra.

Izvor: TV Most

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva