:

:

TV Most

Foto: Foto Radio Gračanica

clock

Jun 26, 2017   12:05

0

149

Izložba radova i dodela nagrada najboljima

Ljubitelji slikarstva i uopšte likovnih umetnosti imali su prilike da na otvaranju izložbe sa ovogodišnje Likovne kolonije „Vidovdan 2017“, pogledaju umetnička dela stvorena u toku trajanja ove kolonije.

Devetoro učesnika stvaralo je nova umetnička dela, koja posetioce nisu ostavila ravnodušnim. Ljubisav Milunović, Olivera Štrbac, katarina Đorđević, Igor Marković, Nataša Ristović, Srećko Zdravković, Anđela Mujčić, Predrag Lojanica i Vuk Đurić, pokazali su na ovogodišnjoj koloniji svoje umeće u likovnim tehnikama.

Po tradiciji, dodeljena je i nagrada „Zograf Longin“ za životno delo i stvaralaštvo u oblasti likovnih umetnosti, koja je ove godine po odluci žirija pripala Velizaru Krstiću, akademskom slikaru, grafičaru i vajaru.

Krstić se zahvalio na ukazanom poverenju i vrednovanju njegovog rada, ali i naglasio da ovu nagradu nije očekivao. Dobitnik je brojnih nagrada, a školovao se, osim Beograda, i u Beču i u Atini.

Dobitnik nagrade za mladog učesnika kolonije, pod nazivom „Dimitrije Popović“ je grafički dizajner Vuk Đurić.

Nagrade su dodelili predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić i poslanik Srđan Popović, dok je o radu i delima ovogodišnje kolonije govorio Nebojša Jevtić, urednik likovnog programa Doma kulture i istoričar umetnosti.

Pored nagrade „Dimitrije Popović“, Vuku Đuriću, kao i Nebojši Jevtiću, majka ubijenog Dimitirja Popovića, Jorgovanka, dodelila je i medalje u znak zahvalnosti za čuvanje uspomene na Dimitrija.

Događaj je muzički uveličao mladi Filip Mirković na klaviru.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva