:

:

TV Most

clock

Mart 18, 2018   12:05

0

240

Izlazne ankete: Putin pobedio, osvojio oko 73 odsto glasova


U Rusiji su danas održani predsednički izbori, na kojima je aktuelni predsednik Vladimir Putin favorit, a ima sedam protivkandidata.



Izlaznost do 19 sati je bila 59,5 odsto.



Ruski predsednik Vladimir Putin pobedio je na danas održanim predsedničkim izborima, osvojivši 73,9 odsto glasova, javlja TAS S pozivajući se rezultate izlazne ankete.



Fond javnog mnjenja navodi da Putin, prema prvim izlaznim anketama, vodi na izborima s osvojenih 77 odsto glasova birača, prenela je Ria Novosti.



 


Drugi je kandidat Komunističke partije Pavel Grudinjin s 11,8 odsto osvojenih glasova, a treći Vladimir žirinovski s 5,9 odsto glasova.



Prema podacima Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM), za Putina je glasalo 73,9 odsto građana, za Grudinjina 11,2 odsto, a za žirinovskog 6,7 odsto birača.



Putin apsolutni favorit



Predsednik Rusije i predsednički kandidat na izborima Vladimir Putin glasao je danas na biralištu u Ruskoj akademiji nauka u Moskvi.



On je tom prilikom izjavio da će smatrati uspešnom svaki procenat glasova koji mu omogućava obavljanje predsedničke dužnosti, prenela je agencija Tass.



"Siguran sam da je progam koji ja predlažem za zemlju pravi", istakao je Putin.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva