:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 29, 2015   12:05

0

159

Izgradnja mosta Ljubovija-Bratunac

"Izgradnja mosta finansira se iz državnog budžeta, a ugovorena vrednost radova je 499,1 miliona dinara, sa PDV-om", navedeno je u saopštenju resornog ministarstva.

Odluka o izboru ponuđača, kako piše, doneta je na osnovu sprovedene javne nabavke i odluke komisije koja je ocenjivala ponude.

U ime konzorcijuma četiri domaće firme koje predvodi preduzeće “MBA - Ratko Mitrović niskogradnja”, ugovor je potpisao direktor ove kompanije Ilija Đorđević.

“Izgradnja mosta i zajedničkog graničnog prelaza omogućiće još brži protok ljudi i robe i stvoriti bolji privredni ambijent za investicije u pograničnom području s obe strane Drine. Posebno je značajno što će most graditi domaće kompanije, jer želimo da se naša građevinska preduzeća udružuju i da više učestvuju u projektima kao glavni izvođači”, izjavila je Mihajlović povodom potpisivanja ugovora u Vladi Srbije.

Ukupna vrednost radova na izgradnji mosta je oko 12 miliona evra, od čega je učešće Srbije oko 4,5 miliona evra, a ostatak finansiraju BiH i Republika Srpska. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture već je obezbedilo sredstva za ovaj projekat u budžetu za 2015. i 2016. godinu.

Dogovor Srbije, BiH i RS je da Srbija finansira izradu kompletne planske i tehničke dokumentacije i izgradnju mosta sa pristupnom saobraćajnicom. BiH će finansirati izgradnju objekata na graničnom prelazu, a Republika Srpska pristupne saobraćajnice na teritoriji BiH.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva