:

:

TV Most

clock

Novembar 13, 2017   12:05

0

243

Izetbrgović: Istorija je na našoj strani


"To nije država kakvu bismo želeli i za kakvu se moj otac zalagao i kakvu građani Bosne i Hercegovine zaslužuju. Ali pre svega - ta država je opstala. To je prva stvar za koju se moj otac borio", rekao je Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH, o današnjem stanju u zemlji.




"Ipak ova država uz sve njene probleme, unutrašnje blokade i kočnice - ide upravom smeru, ali presporo".



Na pitanje šta bi uradio "ako Republika Srpska krene putem Katalonije" i proglasi nezavisnost, Izetbegović je u intervjuu za Dojče vele rekao: "Radiću ono što će raditi sve patriote u ovoj zemlji - braniti ono na šta smo stekli pravo borbom od 1992-1995. pa i samim Dejtonskim mirovnim sporazumom."



"Hajde da okrenemo pitanje: kako će oni pocepati BiH?", zapitao je bošnjački član Predsedništva. "Dejtonski mirovni sporazum je na našoj strani, istorija je na našoj strani, Ustav je na našoj strani, interes zemalja na Balkanu uključujući i Srbiju je na našoj strani. Interes Evrope - da nema ponovo rata u BiH, zatim na Balkanu, jer ga je jednom dobila iz ovog istog grada pre 103 godine - je na našoj strani. Imaćemo sve te silnike na našoj strani da se jedna takva avantura ne desi".



Izetbegović je, govoreći o scenariju otcepljenja Republike Srpske, rekao da će većina biti na strani odbrane teritorijalnog integriteta BiH. "Ako proizvedu drugo poluvreme, mislim da će oni koji ga proizvedu izgubiti - nadam se politički, a ne vojno."



Bošnjački član Predsedništva je za Dojče vele govorio je i o pitanju Sandžaka, trećeg entiteta u BiH, a pitali smo ga i da li je Erdoganov čovek na Balkanu.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva