:

:

TV Most

clock

Oktobar 23, 2017   12:05

0

187

Izetbegović:Amanet za izgradnju odnosa sa Srbima i Hrvatima


Anadolija je objavila da je Izetbegović boravio u radnoj poseti Turskoj, a u Ankari je prisustvovao premijeri televizijskog serijala o njegovu ocu snimljenog u produkciji turske državne televizije TRT, prenosi Hina.



Navedeno je da je tom prilikom Izetbegović ponovio tezu da je na samrtnoj postelji u bolnici njegov otac ostavio BiH u amanet turskom predsedniku 2003. godine.



"(Alija) mu je kazao, svestan da je BiH još između sila jačih od nje: 'Ostavljam ti amanet da se brineš o BiH, da ne zaboraviš BiH'. I naš Tajip zaista nosi taj amanet", kazao je Izetbegović.



On je naveo da "ova država, Turska, pomaže BiH u svemu onome što joj treba".



"Nesebično je pomaže na njenom evropskom putu, ka članstvu u NATO koji će nam osigurati stabilnost i bezbednost, u ekonomskom oporavku, izgradnji infrastrukture, izgradnji boljih odnosa (s onima) s kojima smo ratovali pre 20 godina, jer nama na Balkanu valja da živimo sa Srbima i Hrvatima, i Turska je toga svesna. Ona nam pomaže da izgradimo ponovo te odnose", rekao je Izetbegović.



Erdogan i Bakir Izetbegović prisustvovali su danas u Ankari obeležavanju 14. godišnjice smrti prvog predsednika Predsedništva BiH Alije Izetbegovića u okviru kojeg je prikazana i premijera serije o životu njegovog oca.



U Kongresnom centru Bestepe, Erdogan je poručio da je "Evropa umrla u Bosni, a sahranjena je u Siriji".



"Evropa je umrla u Bosni, a sahranjena je u Siriji. Mrtva tela nevine dece na morskim obalama nadgrobni su spomenici zapadne civilizacije. Nažalost, u poslednjih sedam godina evropske vrednosti srušili su njihovi nosioci, uništivši ih jednu po jednu", rekao je Erdogan.



Bakir Izetbegović je zahvalio Erdoganu i njegovoj supruzi Emini što čuvaju sećanje na njegovog oca Bakira i istakao da je priznanje Aliji i njegovoj borbi priznanje svim ljudima koji su bili uz njega.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva