:

:

TV Most

clock

April 13, 2017   12:05

0

126

Izetbegović: Vučić je ozbiljan i moćan političar

On je istakao i da Vučić relaksira odnose i poziciju Srba na Balkanu.

U intervjuu za TV1, Izetbegović kaže da je Vučićeva politika dobro usmerena i da na najpametniji način zastupa interese svoga naroda.

"Bilo je s njegove strane u mladosti nespretnih izjava i strvari koje su opterećivale odnos Bošnjaka i njega, ali je to prošlost. On sada na najpametniji način zastupa interese svoga naroda. Ne želi da uvodi Srbe u konflikt. Kao i svi mi, ima problem sa zapošljavanjem, investicijama, siromaštvom, ali želi da to rešava. Želi da pomogne svom narodu, da ne ulazi u konflikte, niti da bude nasilnik, niti žrtva, već da jednostavno nađe pravu formulu odnosa, pre svega sa Bošnjacima, s kojima Srbi žive izmešani, i da nađe svoj put ka EU", rekao je Izetbegović.

Vučić, rekao je Izetbegović, relaksira odnose i poziciju Srba na Balkanu.

"On je čovek u četrdesetim, ozbiljan i moćan političar. Prate ga njegovi i ima dobro usmerenu politiku, ako je ne promeni", kazao je Izetbegović.

Osvrnuvši se na nedavni sastanak lidera regiona u Mostaru, Izetbegović je rekao da ga je iznenadila atmosfera i otvorenost dijaloga na toj radnoj večeri.

"U nekoliko minuta se pretvorilo u konstruktivno prebacivanje, ne destruktivno. Svi su počeli iznositi neku svoju poziciju i da traže od drugih strana stabilizaciju. Pomalo je ličilo na prepirku, ali je, po meni, bila dobronamerna. Svi smo govorili šta nas frustrira kod druge strane. Kao unutar porodice kada pred prijateljima počne rasprava sa željom da se nešto uradi. Dodik je tri puta rekao - 'Dajte, ljudi, da ovo rešavamo. Evo, ja neću više biti izvor destabilizacija'. Mislim da treba nastaviti da se sastajemo i razgovaramo. To je način izlaska iz ovoga, da jedni druge bolje shvatimo", rekao je Izetbegović.

Bošnjački član Predsedništva je negirao da priprema apelaciju kako bi osporio ime Republike Srpske.

"Nema istine u toj priči. Ne pripremam nikakvu apelaciju. Kao što rekoh, neću raditi ništa što bi moglo ponovo da pokoleba odnose i da nas zaustavi na našem evroatlantskom putu, na putu obnove privrede i kreiranja novih radnih mjesta. To će biti fokus onoga što će raditi SDA i ja na čelu SDA", rekao je Izetbegović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva