:

:

TV Most

clock

Novembar 17, 2017   12:05

0

217

Izetbegović: U Srbiji bura zbog Mladića ili NATO-a?


Bakir Izetbegović je, naime, reagovao na "buru koja se podigla u Bosni i Hercegovini i Srbiji" nakon njegovog intervjua za Dojče vele, rekavši za portal Kliks da su takve reakcije "bespotrebne i besmislene".



"Mada u politici ništa nije besmisleno, sve ima svoj smisao. Možemo nagađati zbog čega su reakcije u Srbiji takve, da li zbog presude Ratku Mladiću, da li zbog približavanja NATO", rekao je Izetbegović.


Naveo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "spustio lopticu i da će to omogućiti normalnu posetu bosanskohercegovačke strane Beogradu".



Inače, dolazak članova Predsedništva BiH u Beograd najavljen je za 6. i 7. decembar.



Kada je reč o reakcijama iz Republike Srpske, Izetbegović je kazao da "nije pretnja kada kažete da ćete braniti svoju zemlju, nego kada kažete da ćete rasturiti svoju zemlju".



"To je pokušaj da se ućutka patriotska strana BiH, da se legalizuju teme o paradržavama, referendumima, da se nagrađuju i dočekuju ratni zločinci, a da bosanskohercegovačka strana mlako ćuti", rekao je Izetbegović.



Naveo je da se na ovaj način isprobavaju reakcije i stvara prostor za neke buduće referendume.



Kako je agencija Tanjug navela u ponedeljak, prenoseći deo intervjua Izetbegovića za Dojče vele, član Predsedništva BiH rekao je nemačkom radiju da će BiH priznati nezavisnost Kosmeta, što je, rekao je, i dosad trebalo da učini.



Njegov savetnik oglasio se kasnije precizirajući da je Izetbegović rekao "nadam se", a ne - priznaće. 



Povodom ove izjave usledile su brojne oštre reakcije iz Srbije, a tim povodom u četvrtak je u Beogradu održana i sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva