:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2015   12:05

0

137

Izbori u Medveđi teku bez problema i primedbi

"Glasanje na biračkim mestima protiče bez problema, a Opštinska izborna komisija nije dobila nijedan prigovor", izjavio je Tanjugu predsednik te komisije Zoran Radenović i dodao da će sledeći presek stanja izlaznosti biti poznat posle 18 sati.

Radenović je najavio i da se preliminarni rezultati glasanja mogu očekivati između 21.30 i 22 sata.

Za 35 odborničkih mesta, koliko broji lokalni parlament, bore se predstavnici pet izbornih lista - tri srpske i dve albanske, a pravo glasa ima oko 10.500 birača koji mogu da glasaju na 28 glasačkih mesta.

Prva na izbornom listiću je lista "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije". Zatim sledi lista "Demokratska partija - Nagib Arifi" koju predvodi aktuelni predsednik opštine Bujanovac, dok je pod brojem tri proglašena izborna lista Grupe građana "Za Gornju Jablanicu" Medveđa.

Izborna lista dve albanske stranke - Partije za demokratsko delovanje(PDD) i Demokratske unije Albanaca (DUA) je četvrta, dok je kao peta proglašne lista "Demokratska stranka - Nebojša Trajković".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poziva telefonom Srbe u Medveđi da izađu na izbore kako albanske, separatističke partije ne bi imale većinu u toj srpskoj opštini, a ljudima ne govore za koga da glasaju, već samo da izađu i pokažu da su protiv separatističkih partija i protiv formiranja Zajednice albanskih opština.

Mediji navode i da Albanci sa Kosova i Metohije masovno autobusima dolaze u Medveđu da bi glasali.

Kako je profesor u penziji Memed Jašari rekao, na administrativnom prelazu Mutivode, čekao je više sati kako bi došao da glasa u opštini Medveđa i dodao da im je policija objasnila da je pao sistem i da je zato usporen proces.

Političi analitičar Dušan Janjić je za Tanjug rekao da su izbori važni za odmeravanje snaga među Albancima, za ostvarivnje stabilnosti, kao i za dalji proces normalizacije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva