:

:

TV Most

Foto: Radio KiM

clock

Januar 12, 2015   19:32

0

176

Izbori da Gračanica postane centar Srba na KiM

Okupljenjem pristalica u Domu kulture u Donjoj Gušterici, GI Srpska je i zvanično krenula u izbornu kampanju za gradonačelnika Gračanice.

Kandidat za ovu funkciju Vladeta Kostić rekao je da ovo nisu izbori za gradonačelnika, već za opstanak institucija.

„Ovi izbori su izbori za svaku školu, za Dom zdravlja, ovi izbori su za svaku opštinu, ovi izbori su za svako naše selo, ovi izbori su i za Pozorište, Venac, Magistralu... Ovi izbori su za odgovornu politiku i za pravdenu preraspodelu onog što imamo, ovi izbori su za srpske plate bez vaučera i vaučera bez srpskih plata. Na kraju, ovi izbori su da Gračanica postane centar Srba na Kosovu. Mi tu šansu ne smemo da propustimo, rekao je Kostić poručivši da 18. januara ujutru svi moraju izaći na izbore.

Izborni skup u Donjoj Gušterici otvorio je zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović koji je donedavno i sam obavljao funkciju gradonačelnika Gračanice.

Stojanović je sa govornice pozvao na jedinstvo.

„Neka ovo bude lekcija za sve one koji nisu razumeli, ko protiv jedinstva radi taj neće nigde ni da se vidi, ni da se čuje. Ko protiv jedinstva radi, taj nije jedan od nas. Bili smo složni i jaki onda kada je bilo najteže, moramo da budemo i sada“, rekao je Stojanović.

Okupljenima su se obratili i aktuelni funkcioneri Opštine Gračanica, Brankica Kostić i dr Nebojša Milovanović.

Prvom predizbornom skupu GI Srpska, pored nekoliko stotina simpatizera, prisustvovali su predstavnici opštine Novi Sad, Ranilug, kao i odobornici Opštine Gračanica iz redova ove inicijative.

Izvor: Radio KiM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva