:

:

TV Most

clock

Septembar 06, 2015   12:05

0

121

Izboden srpski mladić u Klokotu

Stević (23) je zbrinut u bolnici i njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno.Policija je saopštila da je započela istragu o napadu koji se juče dogodio.

Miloša Stevića su u bolnici obišli srpski predstavnici u kosovskoj vladi i zatražili što hitnije rasvetljavanje ovog slučaja.

"Danas je napadnut još jedan mlad čovek i ugrožen još jedan život. Ja se, pre svega, nadam da će se oporavak ovog mladog momka što pre završiti i da će on da se vrati potpuno zdrav svojoj porodici", ističe Branimir Stojanović, potpredsednik kosovske vlade.

Lekar Bratislav Lazić je kazao da se radilo o ekstenzivnim, životno ugrožavajućim povredama unutrašnjih organa kao i da se Stević trenutno nalazi na odeljenju intenzivne nege.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je napad na Stevića i zatražio hitno rasvetljavanje okolnosti pod kojima se napad dogodio kao i pronalaženje odgovornih za napad.

"Zbog napada na jedan mladi život i činjenice da ovakvi incidenti izazivaju strah i nespokoj u srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji, neophodno je da policija bez odlaganja rasvetli sve okolnosti i pronađe odgovorne", naveo je Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

Đurić je dodao da albanska politička javnost na Kosovu i Metohiji mora da počne da dosledno i kontinuirano osuđuje sve napade na pripadnike srpske zajednice, kako bi bili obeshrabreni potencijalni vinovnici svih budućih incidenata.

Izvor: Tanjug

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva