:

:

TV Most

Foto: Radio KiM

clock

April 11, 2015   12:05

0

175

Iza incidenata u Mitrovici stoje maloletnici

U saopštenju Hodžićeva je navela da obezbeđivanje mira i stabilnosti nije pitanje kojim treba da se bave samo policija ili međunarodne bezbedonosne snage već da je to obaveza i svakog građanina opštine Severna Mitrovica.

“Svi mi moramo zajedno da pružimo svoj doprinos kako bi se održali mir i stabilnost, ako ne zbog nečeg drugog, onda bar zbog bolje budućnosti naše dece. Koliko sam upoznata, iza nasumičnih napada na naše sugrađane kao i studente stoje maloletnici. Verujem da roditelji mogu imati značajnu ulogu u sprečavanju svoje dece da budu deo ovih i sličnih akcija”, navela je ona.

"Opština Severna Mitrovica u principu funkcioniše kao administrativni centar, jer je u našoj opštini smešten fakultet, dok sa druge strane imamo bolnicu koja je regionalnog karaktera i pruža usluge svim građanima širom Kosova, i zato se moramo izboriti da opština Severna Mitrovica bude otvoreni grad za sve", dodala je Hodžićeva.

Svakodnevni incidenti u Severnoj Mitrovici nisu dobra reputacija za grad i to nam neće doneti ništa dobro, ocenila je Hodžićeva povodom poslednjih incidenata u Mitrovici i naglasila da iskreno žali za nestalim mladićem za kojeg se predpostavlja da se udavio u reci Ibar.

“Nemam sve informacije vezano za okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija, ali sam uverena da policija vredno radi na sakupljanju svih mogućih informacija kako bi se slučaj kao takav obelodanio. Bila sam na licu mesta i uverila se u spremnost svih onih koji su od ranog jutra na terenu da što pre pronađu nestalo telo. Isto tako za svaku pohvalu je i angažovanje KFOR-a kao i ronilaca sa Kosova koji su po drugi put pokazali spremnost za humanitarno angažovanje na severu Kosova. To pre svega ima veliki značaj za same porodice”, ocenila je ona.

Osvrćući se na incident kada je ranjen mladić Srbin u četvrtak veče Hodžić je istakla da je sreća da ranjavanje nije bilo fatalno poželevši mladiću brz oporavak.

“Nemili događaj je za svaku osudu i ja se iskreno nadam da će policija zajedno sa ostalim institucijama koje se bave bezbednošću u najskorijem roku otkriti počinioce i adekvatno ih kazniti. Verujem da postoji dosta elemenata, recimo snimci kamera koje motre ovaj deo grada, uz pomoć kojih se ovaj slučaj može sprovesti do kraja, i to najtransparentnije moguće”, kazala je ona.

To je jedini način, kako je navela, za vraćanje bar malo nade građanima da će vladavina prava ipak zavladati.

"U suprotnom, ovakvi se incidenti mogu lako zloupotrebiti za podizanje tenzija. Zato je potrebno da svi ostanemo pribrani i pomognemo rad policije kako se ovakvi incidenti nikada ne bi ponovili", ocenila je na kraju u saopštenju Hodžićeva.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva