:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2015   12:05

0

158

Iz Gaze ispaljena raketa na jug zemlje

U pojedinim oblastima na jugu Izrala sirene su upozorile građane na opasnost.

Izraelska vojska saopštila je da je raketa, za koju je ranije navela da je iz pojasa Gaze ispaljena na jug Izraela, prerano detonirala na samoj teritoriji Gaze.

U pojedinim oblastima na jugu Izrala oglasile su se sirene, zbog čega je ranije večeras saopšteno da je projektil pao negde na toj teritoriji. Vojska je sada saopštila da se raketa srušila u Gazi.

Iz Gaze nije bilo izveštaja o žrtvama.

Raketni napadi iz Gaze uglavnom su prestali posle rata zmeđu Izraela i militantne organizacije Hamas prošlog leta, ali je ipak bilo sporadičnih napada, a oni su proteklih nedelja dobili na intenzitetu.

Izrael svu odgovornost za raketne napade pripisuje Hamasu.

Za poslednje napade odgovornost su preuzele militantne grupe iz Gaze koje podržavaju Islamsku državu. Te grupe su u neprijateljstvu sa Hamasom i tvrde da su raketni napadi odmazda zbog napada Hamasa na njihove članove. Raketni napadi iz Gaze uglavnom su prestali posle rata zmeđu Izraela i militantne organizacije Hamas prošlog leta, ali je ipak bilo sporadičnih napada, a oni su proteklih nedelja dobili na intenzitetu. Izrael svu odgovornost za raketne napade pripisuje Hamasu.

Za poslednje napade odgovornost su preuzele militantne grupe iz Gaze koje podržavaju Islamsku državu. Te grupe su u neprijateljstvu sa Hamasom i tvrde da su raketni napadi odmazda zbog napada Hamasa na njihove članove.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva