:

:

TV Most

clock

April 10, 2015   08:59

0

200

Ivanović:Izbodeni mladić oseća se dobro

"Rad srca i pluća su uredni, oporavak teče na predviđen i povoljan način", rekao je Ivanović i dodao da s obzirom na težinu povreda ne iskljućuju se moguće komplikacije.

Sinoć oko 18 časova, kod glavnog mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice trojicu srpskih šesnaestogodišnjaka koji su šetali, napala je grupa mladića sa kapuljačama, koji su došli iz južnog dela. Tom prilikom oštrim predmetom, najverovatnije nožem uboden je mladić N.S.

"Krenuli su s namerom da nas povrede. Započeli konverzaciju na albanskom, a onda izvadili noževe." Još uvek u šoku priča jedan od mladića Žarko Kabašić, dodajući da su se obratili policajcima, ali nisu hteli da nam pomognu.


"Nakon napada počeli su da beže iz pravca iz kojeg su I došli, iz južnog dela grada, a mi smo pokušavali da pomognemo povređenom drugu koji je izgubio dosta krvi." dodaje napadnuti Boris

Ivanović i kaže da su zaustavili privatni automobil da ga preveze u bolnicu.

Ovaj vandalski gest osudili su srpski politički lideri na KiM, a direktor kancelarije za Kim Marko Đurić zahteva da se počinioci što pre otkriju i kazne.

Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović najoštrije je osudio napad na mladića S.N. (17) koji je izboden u severnom delu Kosovske Mitrovice i zatražio hitnu reakciju Kfora i Euleksa.

Jablanović je u saopštenju dostavljenom agenciji Tanjug zatražio od Euleksa i Kfora da privedu pravdi počinioce i tako pokažu da postoji pravda i za Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Najoštrije osuđujem napad na nevinog mladića koji je izveden na nacionalnoj osnovi i pozivam one koji su odgovorni za bezbednost građana, a to su pre svega Kfor i Euleks", naveo je on.

Napad na mladića najoštrije je osudilo i opštinsko rukovodstvo Kosovske Mitrovice. Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić poručio je počiniocima i vinovnicima napada da će biti gonjeni i da na glavnom mostu koji su prešli kako bi napali srpske mladiće postoje sigurnosne kamere.

"Očekujemo od Kosovske policije da vrlo brzo otkrije počinioce ovog napada i njihov identitet", rekao je Rakić novinarima i poručio svima koji žele da uruše krhki mir da im to neće uspeti.

Predsednik privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Spirić izjavio je da su zbog poslednjeg incidenta građani Kosovske Mitrovice uznemireni i zabrinuti.

Najoštrije osuđujemo napad na srpske mladiće, ovo je još jedan od pokušaja destabilizacije stanja u gradu i to u danima kada se srpski narod priprema za praznike, rekao je on.

"Šaljemo poruku mira i tolerancije, a incident je pokazatalj da albanskoj strani nije do dijaloga. Apelujemo na Kosovsku policiju da pojačaju prisustvo na najosteljivijim tačkama u gradu kako bi preventivno delovali i sprečili ovakve i slične incidente", rekao je Rakić.

"Izražavamo protest zbog grubog narušavanja bezbednosti Srba i nealbanaca. Ova vest nas je veoma uznemirila i ovaj incident jasan je pokazatelj da je Kosmet bezbedno neuredjen prostor gde se narušavaju osnovna ljudska prava i dovodi u pitanje sigurnost građana", navodi se u saopštenju Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Lokalna samouprava severne Mitrovice smatra da je ovo jasni pokazatelj da su nastojanja za uklanjanje Parka mira pogrešna i u ovom trenutku besmislena.

"Mišljenja smo da se svaka netrpeljivost i inter - kulturalni sukob trebaju rešavati za pregovaračkim stolom. S toga pozivamo međunarodnu zajednicu i kosovsku policiju da hitno reaguju i bez odlaganja pronađu i kazne počinioce ovog incidenta", stoji u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.

I Gradjanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" najoštrije osuđuje kukavički napad na mladića N.S. na glavnom gradskom mostu u Kosovskoj Mitrovici i zahteva od KPS i Euleksa da preduzmu sve mere iz svojih nadležnosti kako bi se počinioci ovog napada pronašli i priveli pravdi.


Glavni most na Ibru na kojem se nalazi i tzv. "Park mira" pokriven je sa više desetina sigurnosnih kamera.

Kako su TV Mostu rekli iz Kosovske policije, za napadačima na srpske mladiće intenzivno se traga.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva