:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 21, 2017   17:56

0

133

Ivanović: Ozbiljan korak ka konačnoj slobodi

“Svako poboljšanje moje pozicije je korak napred a ja ovo vidim kao ozbiljan korak napred. Ništa se nije promenilo u smislu konačne presude, za nju treba još da se borimo, ali sa slobode je mnogo lakše boriti se za ono za šta sam ja mislio da je izvesno od samog početka”, rekao je Ivanović za našu televiziju.

Dodao je da “nema nikakve veze sa ovim dogadjajem i da je potpuno besmisleno optužen”.

“Suočen sam sa optužnicom i tu optužnicu moram da oborim tako što ću u redovnom postupku dokazati svoju nevinost”, naglasio je Ivanović.

Ivanović je rekao i da “čovek ne ume da ceni slobodu dok je ne izgubi”.

“Postao sam svestan koliko znači sloboda, meni kao čoveku, ali i mojoj porodici, prijateljima, saradnicima u SDP-u, onoga trenutka kada sam tu slobodu izgubio”, istakao je on.

Ivanović je, kako je rekao, smatrao da je to privremeno izgubljena sloboda i da će tu slobodu povratiti i dodao da je takvog mišljenja i danas.

“Konačna sloboda će biti kada budem šetao ulicom i bio ponosan čovek medju ljudima, Srbima, Albancima i pripadnicima drugih nacionalnosti kao što je bilo i ranije”, uveren je Ivanović.

Ivanović je ponovio da on nema nikakve veze sa “groznim zločinom” koji mu se stavlja na teret i istakao da “ne bi mogao tako nešto da uradi”.

“Možda je neko u to poverovao ali sumnjam, jer koliko znam niko od Albanaca, Bošnjaka, koje ja poznajem u to nije poverovao”, naglasio je Ivanović.

Ivanovićev sin Bogdan, koji je danas prvi put nakon tri ipo godine prošetao sa svojim ocem Mitrovicom odgovarajući na pitanje koliko je danas srećan, uz široki osmeh rekao je “do neba”.

Prema rečima advokata, Ivanoviću je ukinut pritvor i odredjena mu je mera bezbednosti javljanja dva puta nedeljno u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

„Do ove odluke, nažalost nije se došlo brzo ni slučajno. Odluka je rezultat naše borbe da dokažemo, ne samo da Oliver Ivanović nema nikakve veze sa delima za koja je optužen, već, pre svega, on ne želi da beži“, rekao je advokat odbrane Nebojša Vlajić.

Vlajić je izrazio zadovoljstvo odlukom ukidanja kućnog pritvora jer to,kako je rekao, olakšava vodjenje krivičnog postupka jer, pre svega, Ivanoviću omogućava da živi kao svaki gradjanin i odbrani kontakte sa branjenikom, prikupljanje dokaza i dalje učešće u postupku.

Advokat Ljubomir Pantović slaže se da Sudsko veće nije slučajno ukinulo meru kućnog pritvora Oliveru Ivanoviću.

„Verujemo da i oni imaju mišljenje da Ivanović nije kriv i ovo je veliki korak ka pozitivnom ishodu krivičnog postupka protiv Ivanovića“, rekao je Pantović.

Nastavak sudjenja Oliveru Ivanoviću u ponovljenom sudskom postupku koji je najavljen za 27. april, prema rečima advokata odložen je do daljnjeg.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva