:

:

TV Most

clock

Januar 13, 2015   12:05

0

177

Ivanović: Vučićeva poseta Kosovu jako važna

Ivanović je u intervjuu radiju Kontakt Plus rekao da najviši državni funkcioneri moraju povremeno doći u pokrajinu kako bi ohrabrili narod koji ovde živi.

"To je jako važno jer s vremena na vreme najviši državni funkcioneri moraju doći na Kosovo i razgovarati s našim ljudima. Moraju prosto da ohrabre taj svet, jer ponekad dođe do totalne depresije kod tih ljudi, imaju osećaj ponekad da su zaboravljeni", rekao je Ivanović koji se nalazi u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici.

"Ne govorim koliko je to opravdano, možda je neopravdan osećaj jer tu je svaki dan (direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju) Marko Đurić, tu je vrlo često poneki od ministara. Prema tome, osećaj je neopravdan ali subjektivan", kazao je lider GI SDP.

Ivanović je istakao da taj subjektivan osećaj mora da se eliminiše, bez velikih reči i velikih parola.

"Kad vidi čovek ljude na terenu, kad vidi Vučić ljude na terenu biće mu jasnija slika. Jedna je slika u izveštajima, ta slika najčešće odražava generalnu situaciju, ali pojedinačno. Nekad pojedinačna sudbina može jednostavno da utiče na veći senzibilitet prema ovoj temi", rekao je Ivanović.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić posetiće Kosovo i Metohiju u sredu, 14. januara.

Tom prilikom, premijer Vučić obići će Pasjane, Štrpce i Gračanicu, saopšteno je iz Vladine Kancelarije za saradnju sa medijima. Ovo je prva poseta jednog predsednika Vlade Republike Srbije od 1999. godine Pasjanu, Štrpcu i Kosovskom Pomoravlju, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Pored premijera Vučića u poseti Kosovu i Metohiji biće i ministri Bratislav Gašić, Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je i domaćin posete.

Prema programu posete, premijer će prisustvovati otvaranju porodilišta u Pasjanu, a u Štrpcu je predviđen susret sa viđenijim predstavnicima lokalne zajednice.

U Gračanici je predviđen sastanak sa Vladetom Kostićem, kandidatom za gradonačelnika GI "Srpska" i Branimirom Stojanovićem, doskorašnjim gradonačelnikom, te otkrivanje spomenika kralju Milutinu.

Premijer će posetiti i manastir Gračanica, gde će se sresti sa Vladikom Teodosijem i održati sastanak sa predsednicima opština sa većinskim srpskim stanovništvom, srpskim pokrajinskim ministrima i srpskim poslanicima u pokrajinskoj skupštini, predsednicima privremenih organa i načelnicima okruga, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Izvor: Radio Kontakt Plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva