:

:

TV Most

clock

Jul 25, 2017   12:05

0

125

Ivanov traži od Vlade da objavi dogovor o dobususedstvu sa Bugarskom

Od Vlade Zorana Zaeva to svakodnevno traži i najveća opoziciona stranka VMRO DPMNE, čiji poslanici su na zatvorenoj sednici parlamentarnog odbora za spoljnu politiku izneli primedbe da je takav dogovor suprotan makedonskim interesima i zatražili izmene predloga tog dokumenta.

Ivanov je ocenio da je odsustvo transparentnosti oko sporazuma o dobrususedstvu koji su dogovorile vlade Makedonije i Bugarske "izazvao zabrinutost u javnosti, koja treba da se prevazidje objavljivanjem dogovora".

"Predsednik potencira da uvek treba imati u vidu nacionalne i državne interese Makedonije i da bilo koji medjunarodni dogovor ne sme da bude na štetu makedonskih nacionalnih interesa", navodi se u saopštenju kabineta Dordja Ivanova.

Makedonski predsednik se juče sreo sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovim, koji ga je informisao o poslednjem nacrtu dogovora o dobrususedstvu Makedonije i Bugarske.

Premijer Makedonije Zoran Zaev smatra da je dogovor o dobrususedstvu sa Bugarskom dobar, da ne ugrožava nacionalne interese i da otvara ozbiljne perspektive Makedoniji.

Taj dokument bi, prema najavama, trebalo da bude potpisan na makedonskom i na bugarskom jeziku 2. avgusta u Skoplju, ali je moguće da se to desi i dan ranije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva