:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2017   12:05

0

213

Ivanić: Nedopustivo je da Srbi nisu konstitutivan narod u HNK




Tokom razgovora sa predstavnicima Koordinacije srpskih udruženja u Mostaru, Ivanić je rekao da je "naša obaveza da svakoga dana o tome jasno govorimo, prenela je Fena.


Ivanić je istakao kako zaprepašćuje tišina iz međunarodnih institucija koje, kako je naveo, ništa ne čine da to barem jednom javno kažu i izvrše minimalan pritisak na nadležne institucije.


Na sastanku se razgovaralo i o tome kako srpski narod nema nikakvog uticaja na predlaganje i usvajanje budžeta u Mostaru, s obzirom da su, zbog neodržavanja izbora i nepostojanja Gradskog veća, ovlašćeni potpisnici i predlagači budžeta za Grad Mostar gradonačelnik Ljubo Bešlić iz reda hrvatskog naroda i načelnik za finansije iz reda bošnjačkog naroda, dok budžet usvaja Parlament FBiH.



"Ako su Srbi u Mostaru mogli uticati na to kakav će biti budžet dok je postojalo Gradsko veće Grada Mostara, apsolutno je nedopustivo da danas ide predlog budžeta, a da nema nijednog potpisa iz reda srpskog naroda", ocenio je Ivanić.



On je dodao da strašno da se za projekte srpskog naroda izdvoji 50.000 iz budžeta koji je 50 miliona maraka.



Razgovarano je i o blokadi regionalnog stambenog programa obnove, odnosno o problemu obnove 37 kuća srpskih povratnika u Mostaru koji su aplicirali za taj program.



Ivanić je naglasio da će tražiti od kolega iz Federacije BiH da omoguće treći potpis na Budžet Grada Mostara, a od predstavnika kantonalnih vlasti da Srbi postanu konstitutivan narod.





 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva