:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2015   12:05

0

177

Italija neće izneveriti Srbiju

Đentiloni je, u intervjuu Politici, rekao da Italija sve vreme zagovara brzo otvaranje prvog pregovaračkog poglavlja i da se "moraju prevazići sumnje onih evropskih zemalja koje ih još imaju".

Uoči posete Beogradu, Đentiloni je kazao da, uprkos dobroj volji pojedinih članica da vide Srbiju u EU, nema mnogo prečica od kandidature, statusa dodeljenog Srbiji pre tri godine, do ulaska u Uniju.

Đentiloni je naveo da će srpskim zvaničnicima ponovo preneti čvrstu podršku Italije Srbiji na njenom evropskom putu.

"Italija nikada nije izneverila Srbiju u podršci njenoj punoj integraciji u EU i nikada je neće izneveriti, kao ni ostale zemlje zapadnog Balkana", naglasio je Đentiloni, dodajući da za Italiju EU neće biti kompletna sve dok ne dođe do pune integracije balkanskog regiona.

"U susretu sa predstavnicima srpskih vlasti, a imajući u vidu i skori međudržavni samit i posetu predsednika Italije Serđa Matarele, svakako ću podsetiti i na jaku osnovu naših veza - Italija nije samo neprikosnoveni oslonac vlastima u Beogradu, već i najvažniji investitor i trgovinski partner Srbije", poručio je italijanski šef diplomatije.

Đentiloni će se danas sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Učestvovaće i na panel diskusiji "Kako zaustaviti plimu radikalizacije: da li je sveobuhvatan odgovor moguć?" koju organizuje Beogradski fond za političku izuzetnost.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva