:

:

TV Most

clock

Decembar 10, 2015   12:05

0

129

Istok: Povratničke porodice dobile nove kuće

U opštini Srbica, u selima Suvo Grlo i Banje, Jevtić je obišao porodicu Tomašević i dodelio pomoć u higijenskom i prehrambenom paketu, a deci u vrtiću „Maja“ podelio poklone, dok je rukovodstvu i predstavnicima sela obećao izgradnju novog vrtića po evropskim standardima i realizaciju prioritetnih projekata za ova dva mesta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Jevtić je najavio, kada je u pitanju selo Suvo Grlo, asfaltiranje puta koji su meštani naveli prioritetnim.

Tokom posete opštini Istok u mestu Osojane ministar Jevtić je dodelio ključeve 12 novoizgrađenih kuća, i posetio jednu povratničku kuću koja je u fazi izgradnje, finansirana sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak i Evropske Unije.

Jevtić je u Istoku razgovarao sa gradonačelnikom ove opštine Haki Rugovom o bezbednosti, osvrnuvši se na poslednji incident koji se desio u Srbobranu.

“To je na neki način uznemirilo sve građane Istoka i sve one građane koji ne podržavaju nasilje. Naša očekivanja pre svega od nadležnih institucija, Policije Kosova, jesu da učini dodatne napore kako bi pronašli krivce za napad Srbobranu”, naveo je Jevtić.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je obišao porodicu Simonović u mestu Srbobran na čiju je trafiku pucano pre nekoliko dana.

Izvor: Radio KiM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva