:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2018   13:21

0

205

Ispunjeni uslovi za upis studenata na Univerzitet u Prištini


Na sastanku u Beogradu Šarčević je istakao da Univerzitet sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici ima podršku resornog ministarstva i pozvao maturante da se u što većem broju prijave za studije na nekom od fakulteta tog Univerziteta.




Rektor je rekao da je cilj Univerziteta da studenti imaju što kvalitetnije obrazovanje. Grbić je naveo i da je situacija na Univerzitetu potpuno stabilna.


"Postoje svi uslovi i kada je reč o kvalitetu nastave, rukovođenju studentskim standardom", rekao je Grbić i dodao da su ispunjeni i svi uslovi kada je reč o bezbednosti.



Na 10 fakulteta Univerziteta u Prišti sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici ima mesta za 1.098 budžetskih studenata, kao i za 670 samofinansirajućih.



Prema rečima Grbića, pripreme za predstojeći upis odvijaju se po planu. Rektor je pozvao ministra Šarčevića da prisustvuje obeležavanju Dana Univerziteta 28. juna, saopštilo je Ministarstvo prosvete.



Na sastanku je bilo reči i o uključivanju Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici u međunarodnu saradnju kroz aktivnosti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva