:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 27, 2015   21:51

0

139

Irinej: Vidovdan bitan za našu istoriju i kulturu

„Trudimo se da doživimo kao nekad Vidovdan, da označimo i doživimo i osvetlamo na način koliko Vidovdan znači za našu istoriju Srba i za našu kulturu. Vidovdan potenciramo i kod našeg naroda u dijaspori, koji budno prate šta se dešava na Kosovu i Metohiji“, rekao je patrijah Irinej.

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, nakon završenog sastanka u konaku manastira Gračanica sa predstavnicima Srba sa KiM kazao je da se na Vidovdan prisećamo da je naš narod dao svoje živote za svoju zemlju, dan kada treba da se pomolimo za prošlost, sadašnjost i budućnost.

„Srbija je tu za svoj na KiM da svi žive u miru, oni koji su otišli da im se omogući povratak na svoja ognjišta i da budućnost ovog naroda na KiM bude bolja. Vidovdan je jedan od najsvetijih srpskih praznika, kada se podsećamo naših junaka i vitezova. Mislim da je dobar trenutak da se prisetimo činjenice da je Kosovo kroz vekove naš svetionik“, zaključuje direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Ministar odbrane Vlade Srbije,Nikola Selaković, rekao je da je Vidovdan dan, kada trebamo da vidimo kakvi smo ljudi, kakvi smo bili prošle godine i kakvi ćemo biti dalje.

„ Vlada Republike Srbije traži najbolje rešenje kako da Srbima bude bolje na Kosovu i Metohiji. Poručujem svom narodu ovde da imaju poverenje u svoju vladu, moraju da znaju da u najtežim mukama sa velikim naporima pregovarački tim bori se da Srbima na KiM stvori što sigurnije i bezbednije okruženje i uveren sam, a radeći kao što sam dosad vlada će u tome uspeti svako srpsko dete, srpska majka na KiM će biti sigurnija,da svaki srpski otac dobije posao ovde i da se ovde što više rađamo i ostajemo“.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva