:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 21, 2015   12:05

0

117

Ipsos: Rejting vladajuće koalicije nije ugrožen

Bogosavljević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je realnost takva da sve stranke razmišljaju o izborima, ali da za sada ne vidi ozbiljan i pravi razlog za raspisivanje tih izbora.

On je napomenuo da rejting koalicije na vlasti nije ugrožen ni na koji način, jer rezultati ukazuju da postoje pomaci u ekonomiji koji se još uvek nisu videli u realnosti.

Bogosavljević je naveo da ne vidi mogućnost da se pozicija vladajuće stranke promeni u narednih godinu do godinu i po dana, jer je kako kaže, SNS jedina ima podršku 50 posto birača koju bi ponovo dobili i na eventualnim izborima.

Istraživanja pokazuju da je rejting SPS sličan kao i na prethodnim izborima, istakao je Bogosavljević i dodao da je podrška SRS nekoliko meseci bila u porastu, dok sada ponovo stagnira.

Govoreći o ostatku opozicije, on je podsetio da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je DS imao dva velika skoka, dok sada nije zasigurno da bi ovoj partiji izbori odgovarali.

SDS ima priličan problem identiteta, smatra Bogosavljević, i dodaje kako bi stranka Borisa Tadića sa novim imenom eventualno mogla da obnovi stari rezzultat.

Bogosavljević je naglasio da su opozicione stranke iscepkane, i da postoje oni glasači kojima se ne dopada vladajuća koalicija, ali da uprkos tome, ne pronalaze rešenje ni u opoziciji.

Na pitanje šta bi novi izbori značili za zemlju, Bogosavljević je odgovario da je pozitivno to što bi vladajuća partija dobila nove četiri godine za završetak reformi, ali da bi sa druge strane to na nekoliko meseci usporilo zemlju.

"Ako imate nekog investitora, a on zna da se spremaju izbori, on će sigurno sačekati da vidi kako će da se raporede snage", rekao je Bogosavljević.

On smatra da će Vučić vagati prilikom donošenja odluke, da li će to usporenje koje će nastati za nekoliko meseci biti i ubrzanje u naredne četiri godine.

Bogosavljević zaključuje da kada bi on u ovom trenutku vagao, da bi odlučio da se sada, ipak, ne ide na izbore.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva