:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2017   12:05

0

136

Interpol o prijemu Kosova odlučuje u septembru

Odluku da se pitanje članstva Kosova uvrsti na dnevni red Skupštine doneo je Izvršni odbor Interpola na sastanku u Lionu, početkom juna.

"Srećan sam da Vas obavestim da je Izvršni odbor Interpola na poslednjem sastanku u Lionu, u Francuskoj, koji je održan od 31. maja do 2. juna, odlučio da se zahtev Kosova za članstvo u Interpolu nađe na dnevnom redu 86. Generalne skupštine koja će biti održana u Pekingu, u Kini, od 26. do 29. septembra 2017. godine," napisao je generalni sekretar Interpola u pismu Hiseniju.

Hiseni je obavešten, kako je saopštilo kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova da je međunarodni savetnik Hans Korel, koji je vodio studiju o procesu pristupanja Kosova Interpolu, završio svoj izveštaj i predao ga Izvršnom odboru.

Na osnovu tog izveštaja, Izvršni odbor podnosi Skupštini na usvajanje okvirne smernice za proces pristupanja, a nakon usvajanja tih smernica, očekuje se da se glasa o prijemu u članstvo.

ÄŒlanstvo Kosova trebalo je da bude razmatrano na Generalnoj skupštini Interpola u novembru prošle godine, ali je odloženo, zbog, kako je tada saopšteno iz Interpola, sprovođenja studije o učlanjenju, koja će biti predstavljena upravo na ovogodišnjem zasedanju Generalne skupštine.

Kosovo je zahtev za učlanjenje u Interpol podnelo 2016. godine.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva