:

:

TV Most

clock

Novembar 08, 2017   12:05

0

223

Intel i AMD udružili snage za izradu nove tehnologije

Nova tehnologija će ujediniti snagu moćnih Intel Core procesora i AMD-ove grafike, poput one kod Xbox One X konzole, kroz revolucionarni Embedded Multi-Die Interconnect Bridge(84, EMIB), malom ali revolucionarnom mostu koji heterogenom silikonu omogućava veoma brzo prenošenje informacija na veoma maloj distanci. 

Ova novina ispunjava glavni cilj Intela, a to je izrada ultra tankih laptopova, koji sa druge strane poseduju zavidnu hardversku moć, i korisnicima omogućavaju uživanje u AAA gejmingu i VR sadržaju. Nova tehnologija takođe smanjuje komplikovanost i troškove izrade, tako da u budućnosti možemo očekivati poprilično snažne i lake laptopove sa niskim cenama. 

Glavni menadžer AMD Radeon Technologies Group je za ovu saradnju izjavio: “Naša kolaboracija sa Intelom proširuje postojeću bazu AMD Radeon grafičkih kartica i donosi na tržište izmenjeno rešenje grafike sa visokim performansama. Zajedno nudimo gejmerima i kreatorima sadržaja priliku da poseduju tanji i lakši PC sposoban da pruži velike performanse u AAA igrama i programima za kreiranje sadržaja. Ovaj novi semi-custom GPU stavlja performanse i mogućnosti Radeon grafike u ruke entuzijasta koji žele najbolje moguće vizuelno iskustvo.” 

Ove dve kompanije će takođe zajedno učestvovati u izradi drajvera, sa ciljem da postanu dostupni za sve nove igre na dan njihovog izlaska. 
 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva