:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2015   13:35

0

162

Infrastrukturni projekti pokreću privredu

Mihajlović je poručila da infrastrukturni projekti pokreću privredu i otvaraju nova radna mesta, tako da opštine i gradovi treba dobro da se pripreme za realizaciju predviđenih projekata.

Sastanku su prisustvovali načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović i šef Poslaničke grupe SNS Zoran Babić, a Mihajlović je sa njima diskutovala o najvažnijim projektima, kao što su razvoj Aerodroma Morava u Lađevcima kod Kraljeva, izgradnji Koridora 11 i "moravičkog koridora", odnosno auto-puta Pojate -Preljina, koji treba da poveže Koridore 10 i 11.

Mihajlović je rekla Tanjugu nakon sastanka da lokalne samouprave u tom okrugu treba da budu spremne da se pokrenu radovi na svim predviđenim putnim pravcima za izgradnju Koridora 11 i na "moravičkom" koridoru bar do, kako kaže, kraja godine.

"Razgovarali smo o strateškim ciljevima okruga ali i o konkretnim problemima. Ja ću na svakih deset dana imati sastanak sa po jednim načelnikom okruga i predstavnicima lokalnih samouprava u okrugu, zato što je to odličan način da zajednički razgovaramo o rešavanju problema", rekla je Mihajlović.

Ona je razgovarala i o konkretnim problemima u komunalnoj i putnoj infrastrukturi u svakoj opštini u Raškom okrugu i, kako je navela, već je predviđena određena dinamika za njihovo rešavanje.

Mihajlović je naglasila da izgradnja infrastrukture za putni i avio saobraćaj može dosta da doprinese zapošljavanju stanovništva u tom delu Srbije i navela da u Kraljevu na primer ima oko 30 odsto nezaposlenih a u Novom Pazaru oko 50 procenata.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva