:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2017   12:05

0

237

Incko: Treba suspendovati Zakon o referendumu u RS


"Referendumski zakon je na snazi, treba da se suspenduje", rekao je Incko povodom toga što je Službeni glasnik RS pre tri dana objavio Odluka o održavanju referenduma o radu Tužilaštva i Suda BiH.



Tu odluku parlament RS je doneo još u julu 2015. godine.



Predsednik RS Milorad Dodik najavio je da će odluka o održavanju tog referenduma biti suspendovana u Narodnoj skupštini RS, pošto, kako je rekao, u RS ne postoji konsenzus o referendum, ali i zato što bi u sadašnjoj konstelaciji medjunarodnih odnosa to bio rizičan potez.



Dodik je kazao da najavljena suspenzija odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH nije odustajanje od referenduma i da se to pitanje može ponovo pokrenuti.



Komentarišući "špijunsku aferu", koja je podigla tenzije izmedju BiH i Hrvatske, Incko je kazao da treba "spustiti loptu" i prepustiti da svoj sud o tome daju nezavisni eksperti.



"Sve afere prisluškivanja treba da budu u rukama nadležnih organa. Sve što je legalno, treba raditi, ilegalno treba kazniti. Stručnjacima prepustiti to pitanje", kazao je visoki predstavnik u BiH.



Hrvatski list Nacional je pre par dana objavio da obaveštajna služba BiH prisluškuje zvaničnike Hrvatske, što je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić demantovao.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva