:

:

TV Most

clock

April 28, 2015   12:05

0

113

Incko sumnja da je ubica iz Zvornika terorista!

Incko je izjavio da je informaciju o napadu dobio dok je bio na manifestaciji turske kulture.

"Informaciju da se desio strašni zločin dobio sam dok sam gledao film sa turskim ambasadorom", rekao je visoki predstavnik objasnivši da je svaki nevini izgubljeni život strašna stvar.

On je dodao da ne treba žuriti sa ocenama da li se radi o terorističkom činu dok to ne utvrdi državno tužilaštvo.

Incko je rekao da je napad na policijsku stanicu za njega vrlo šokantna stvar i istakao da je nakon napada u Bugojnu i na američku ambasadu u Sarajevu, napad u Zvorniku poslednja opomena.

"Dvojica mojih deda su bili policajci i nikada se nije desilo da su bili ranjeni. Ovo je za mene zaista strašna stvar", rekao je Incko i dodao da je ovaj incident "crveni karton za policijske agencije u BiH zbog njihove nesaradnje".

"Obaveštajno-sigurnosna agencija (OSA) je upozorila policijske agencije prošli petak da će se desiti napad na jednu policijsku stanicu", istakao je Incko.


DODIK: INFORMACIJA NAMA NEUPOTREBLJIVA, NJIMA SLUžI AKO ALIBI

S druge strene, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je sinoć, nakon terorističkog akta, potvrdio da se pojavila informacija da su obavještajne sturkture BiH navodno "nešto i nekoga obavijestile o mogućnostima napada u BiH".

"Imao sam uvid u sve to i vidio da je to sasvim jedna načelna informacija, koja govori o mogućnosti da se na prostoru BiH desi neki napad, ali da ne znaju ni gdje ni ko. To je pisalo u toj infromaciji o kojoj oni sada pričaju", rekao je Dodik.

On je dodao da se takve informacije svaki dan mogu pročitati u medijima.

"Takva obaveštajna organizacija nam ne treba. Oni kao alibi šalju informaciju opšteg karaktera. Neka skinu oznaku tajnosti pa ćete videti koliko je to sve smešno, beskorisno i nema nikakvog upotrebnog značaja", istakao je Dodik.

Da se u Srpskoj, kaže Dodik, shodno toj njihovoj navodnoj informaciji vidljivo digao stepen pripravnosti policije, onda bi rekli "ovi u Srpskoj su poludeli".

"Mi ćemo tražiti da se skine oznaka tajnosti sa te informacije. Evo rizikujem da se protiv mene pokrene proces zato što ću izdati tu veliku tajnu koju su oni nama dostavili. Potpuna je laž da su organima Srpske dostavili informaciju o mogućem teorističkom napadu. Reč je o cirkularnom pismu poslatom svim institucijama u BiH, u kojem piše da je moguće da se, zbog hapšenja nekih koji su trebali da idu u Siriju, na prostoru BiH može očekivati, kako je rečeno u tom aktu, teroristički napad. Eto, toliko o upotrebnoj vrednosti tog akta", istakao je Dodik i zaključio:

"žalosno to šta je dobijeno u toj informaciji".

Dodik je naveo da će se jednog dana to objaviti pa će se videti koliko je to sve spekulativnog karaktera. To nema nikakvog operativnog značaja, ali je uprkos neupotrebljivosti te informacije policija RS podigla nivo pripravnosti.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva