:

:

TV Most

Foto: Radio KiM

clock

April 11, 2015   12:05

0

119

Incidenti pokazuju veliku etničku napetost

"Poslednji incidenti u Kosovskoj Mitrovici pokazali su da Most na Ibru zahteva veću budnost i manje tenzija iz Prištine", rekao je Mihajlović.

On je rekao da se pokazalo da su ekstremisti imuni na osude i da poznaju i priznaju samo organe reda koji to mogu da spreče.

Mihajlović je podsetio da se već više od godinu dana govori o uklanjanju takozvanog "parka mira" i ukazuje da "znacajna osuda ne bi štetila".

"Mislim da ovi dogadaji pokazuju etničku napetost koja se opet javlja i uzrokovana je ko zna čim, možda i socijalnim previranjima, ali pre svega idejama koje se u poslednje vreme plasiraju, a koje su retrogradne", rekao je Mihajlovic gostujući u Dnevniku RTS-a.

Govoreći o izjavi albanskog premijera Edija Rame i Hašima Tačija koji su govorili o ujedinjenju, Mihajlović je rekao da je to "reciklirana ideja iz prošlog veka".

Mihajlović je podsetio da se u junu očekuju lokalni izbori i da je Rama zato plasirao takvu ideju.

Što se tiče Tačija, kako je kazao Mihajlović, on hoće da plasira tu ideju kako bi skrenuo pažnju sa formiranja suda za OVK.

Mihajlović je kazao da ta ideja budi nacionalističke strasti i da je opasna, pre svega, jer nema snažne osude iz EU i SAD.

Dodaje da priča o ujedinjenju ima kratkoročnu politicku upotrebu, jer niti Rama ima snage da je sprovede, niti ona može mirnim putem da se sprovede.

Mihajlovic kaže da je briselski dijalog neminovnost i da taj put pregovora ne može da se zaustavi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva