:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2018   12:05

0

250

Incident sa avionom kosovske delegacije


U avionu su bili lideri kosovskih institucija koji su putovali u Brisel, gde je danas održava još jedna runda razgovora u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Međutim, zbog pogrešnog navođenja iz kontrolnog tornja u Tirani, zalutao je u vazdušni prostor Republike Srpske, koji kontrolišu srpske nadležne službe.



Ovu vest je objavio sinoć direktor prištinske televizije Kljan Kosova, Baton Hadžiju, koji se nalazio u avionu, inače, u privatnom vlasništvu zamenika premijera Bedžeta Pacolija. 



Kako je preneo portal prištinske Gazete Ekspres, Hadžiju je rekao da cela situacija zamalo nije okončana "diplomatskim incidentom" jer su trojica lidera privremenih kosovskih institucija, inače, bivših pripadnika tzv. OVK, mogla biti uhapšena od srpskih vlasti. 



A sve to, kako se navodi, dogodilo se zbog nebrige kontrolnog tornja aerodroma u Tirani, koji je avion sa kosovskim političkim liderima umesto prema Brindiziju, usmerio u vazdušni prostor Reublike Srpske. 



U avionu su, pored Pacolija, bili još predsednik parlamenta Kadri Veselji, premijer Ramuš Haradinaj i zamenik premijera Fatmir Ljimaj. U avionu, međutim, nije bio i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, što nije prvi put da on ne putuje zajedno sa svojim kolegama. 



Hadžiju je, navodi portal, rekao da je mogućnost da bivši pripadnici tzv. OVK "padnu u ruke Srba" izbegnuta zahvaljujući Pacoliju, koji je pilotu aviona naložio da se vrati u Tiranu, odake su ponovo poletili ka Briselu, ovog puta sa novim koordinatama.


Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva