:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 16, 2015   12:38

0

173

Imovina Telekoma na KiM deo pregovaračkog procesa

"To će svakako biti posebna tema razgovora, nesporno je da Telekom ima značajnu infrastrukturu na KiM u koju su uložena značajna finansijska sredstva i sasvim je sigurno da će tokom briselskog procesa to biti vrlo teška, ali za nas značajna tema koju želimo da otvorimo i rešimo na zadovoljavajući način", rekao je Ljajić u izjavi za Tanjug.

Inače, Javno preduzeće za poštanske i telekomunikacine usluge Kosova (PTK)) nastalo je odlukom UNMIK-a 2000. nakon čega je na novoosnovanu kompaniju preneta imovina i infrastuktura javnih preduzeća PTT i akcionarskog društva Telekoma Srbije.

Ukupna poštanska i telekomunikaciona imovina na Kosovu i Metohiji zatečena juna 1999. je u vlasništvu dva privredna subjekta Republike Srbije - preduzeća Telekom Srbija a. d. Beograd kao i JP PTT Srbija.

Telekom Srbija a.d. je preduzeće registrovano za pružanje telekomunikacionih usluga u fiksnoj i mobilnoj telefoniji na osnovu licence koja je dobijena od regulatornog tela Republike Srbije 1997. godine za čitavu teritoriju Srbije, a time i na Kosovu i Metohiji.

Vlasnička struktura Telekom Srbija a.d. Beograd je sledeća: 58 odsto akcija je u vlasništvu Republike Srbije, 22 odsto akcija je u vlasništvu građana Republike Srbije, odnosno malih akcionara i 20 odsto akcija je u vlasništvu same kompanije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva