:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2018   12:05

0

179

"Ime Makedonije jedna od glavnih tema razgovora sa Mičelom"


Ves Mičel u Skoplje dolazi sutra, posle posete Prištini.


"Mislim da će sastanak da počne tim pitanjem. To će biti dobra prilika da ga upoznamo sa dinamikom procesa prevazilaženja razlika oko pitanja imena", rekao je Nikola Dimitrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa poljskim kolegom Jacekom Čaputovičem, prenela je MIA.


Dimitrov je dodao da će na sastanku s Mičelom Makedonci pokrenuti pitanje o šansama da ove godine postanu deo NATO-a, kao i neka druga pitanja u vezi sa perspektivom regiona.


Makedonski premijer Zoran Zaev je prethodno izjavio da poseta Mičela Skoplju predstavlja "potvrdu prijateljstva, kao i izraz podrške evroatlantskom procesu integracije".


Mičel dolazi u trenutku kada Makedonija želi da unapredi svoju saradnju sa strateškim partnerima, rekao je Zaev na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem.


Kasnije ovog meseca u Skoplje dolazi i grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas, dok se nova runda razgovora o imenu uz posredovanje izaslanika UN Metju Nimeca očekuje krajem meseca ili početkom aprila.


Zaev je ranije rekao da očekuje da Kocijas tokom posete Skoplju predstavi grčki nacrt dokumenta u vezi sa rešenjem spora oko imena.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva