:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 11, 2015   12:05

0

173

Ima potencijala za razvoj odnosa Srbije i Nemačke

Govoreći o održanoj konferenciji "Beogradski dijalozi" Čadež je, gostujući na TV Pink, rekao da je Nemačka pouzdan partner i da Srbija nastoji da razmotri šta bi, uz pomoć te zemlje, mogla da uradi kako bi ubrzala put ka Evropskoj Uniji.

Čadež je ukazao da postoje različita mišljenja o pojedinim temama, ali da ima i dosta razumevanja i da su juče, na konferenciji, obavljeni razgovori sa predstavnicima Nemačke o njihovom viđenju šta bi bilo dobro za Srbiju.

Predsednik PKS je ukazao da su smanjenje deficita, strukturne reforme, mere fiskalne konsolidacije koje su, kako je ocenio, jedinstvene u Evropi signal privrednicima i predstavnicima kompanija da se u Srbiji ostvaruju rezultati.

On je dodao da su napisi u pojedinim medijima, da Berlin u sporu oko Ukrajine od Beograda traži da "preseče" pojednostavljeni i da se na proteklom forumu nije govorilo o nedavno održanoj vojnoj paradi.

Čadež je podsetio i na jasan stav premijera Aleksandra Vučića da se Srbija strateški opredelila i da su cilj zemlje evropske integracije, što ne znači da ne treba da ima dobre veze sa Rusijom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva