:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Mart 06, 2018   12:05

0

266

Ikea planira ritejl park do robne kuće u Bubanj Potoku

"Nastavljamo da širimo investiciju u Srbji. Planiramo ritejl park do naše robne kuće, to je u fazi planiranja i uradili smo studiju izvodljivosti", rekao je Lalić sinoć na Kopaonik biznis forumu. 

Kako kaže, "Ikea" širi i onlajn poslovanje.

"Nastavićemo investicioni ciklus u Srbiji i dugoročno otvaranjem druge robne kuće u Beogradu, a videćemo i za Srbiju", dodao je Lalić.

On je rekao Tanjugu da je ritejl park investicija koja bi bila do 50 miliona evra i da je predviđeno oko 30.000 metara kvadratnih komercijalnog prostora, gde bi tu bili i drugi trgovci.

"Uz sve to, važan je razvoj infrastukture, krenulo se sa završetkom punog profila obilaznice oko Beograda i taj deo može da se pretvori u komercijalnu zonu, koja je do skoro bio močvara", rekao je on.

Lalić ističe da "Ikea" planira i izgradnu punktova za preuzimanje robe po Srbiji kako bi se smanjili troškovi za kupce, na primer u Subotici, Nišu i Novom Sadu, gde trenutno ne postoji potrencijal za otvaranje robne kuće.

Dodaje da je "Ikea" tako uradila u Rijeci i Splitu i da se to pokazalo kao vrlo uspešno.

Kada je reč o lokaciji za izgradnju druge robne kuće u Beogradu, Lalić kaže da nije tajna da gledaju deo prema aerodromu.

"To je potencijalna lokacija, mora da bude blizu glavnih saobraćajnica", dodao je Lalić.

Govoreći o robnoj kući u Bubanj Potoku, on je istakao da su vrlo zadovoljni poslovanjem i da su u prvih šest meseci imali 1,23 miliona posetilica, od 10. avgusta 2017. do prošle nedelje.

"Sve ukazuje da robna kuća dobro posluje i imamo dobru osnovu da i dalje širimo poslovanje u Srbiji. Kupili smo tu više zemlje nego što je bilo potebno za nekih 32 hektara. Do leta očekujemo da imamo jasniju sliku o toj investiciji", napomenuo je Lalić.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva