:

:

TV Most

clock

Avgust 10, 2017   12:05

0

182

"Ikea" otvorila prvu robnu kuću u Srbiji

Sađenjem bele breze, koja je simbol mladosti, snage i prosperiteta, svečano je obeležen početak rada "Ikeine" robne kuće.

Drvo su zasadili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor kompanije "Ikea" za Jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbekem, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, regionalni direktor za razvoj "Ikee" Vladislav Lalić i direktor robne kuće Vladimir Moga.

Predsednik Srbije je u obraćanju posle obilaska "Ikeine" robne kuće rekao da svako ko prolazi auto-putem, a mora proći pored ove robne kuće, gde god da ide, može da vidi da je Srbija normalna i moderna zemlja, i da nastavlja takvim putem.

Vučić je istakao da je ponosan što je učestvovao u dovođenju švedske kompanije u Srbiju i da je naša zemlja pokazala da nismo loši, i da možemo biti uspešniji i brži od mnogih zemalja, gde je "Ikea" otvara robnu kuću.

"Uživao sam prolazeći kroz "Ikeine" salone. Oni se hvale cenom sladoleda od 60 dinara, a ja, koji volim meso, zapazio sam da imaju hot-dog za 50 dinara", naglasio je Vučić.

Rekao je da je video lepe stvari za decu i ostale građane. Zahvalio se građanima što su razumeli kakav je put bio potreban za budućnost i naglasio da "Ikea" predstavlja simbol i znak za budućnost.

Posebno se zahvalio direktoru Vladislavu Laliću koji je verovao u "Ikeu" i svoju Srbiju, te poželeo švedskom koncernu da decenijama i više ostane u Srbiji i da bude zadovoljna poslovanjem.

"Na nama je da ono vremena koliko imamo pomognemo da imamo još više ovakvih projekata", naglasio je Vučić.

"Ikea" je u robnu kuću površine 35.000 kvadratnih metara uložila 70 miliona evra i zaposlila u našoj zemlji ukupno 416 radnika.

To je prva robna kuća kompanije "Ikea" na tržištu Srbije i 400. na svetu, a Srbija je postala 49. zemlja u kojoj švedska kompanija ima poslovne operacije i jedino novo tržište u 2017. godini.

Posle sastanka sa rukovodiocima švedske kompanije, održan je i doručak kojim se Ikeine robne kuće tradicionalno otvaraju, a gostima se, tokom doručka, obratio predsednik Vučić rekavši da je ponosan što može da se obraća u ime Srbije.

Vučić je najavio još jednu "Ikeinu" robnu kuću na zapadnoj strani Beograda a veruje da neće dugo proći pre nego što ona bude otvorena i u Nišu.

Posebna filozofija ovog giganta je da se stvori bolji život, kaže Vučić i dodaje da je to cilj i naših reformi i dovođenja investitora. "Borili smo se za "Ikeu", ali možemo tek delimično da budemo zadovoljni jer ne smemo da se uljuljkamo već nastavimo dalje", kaže predsednik.

Rekao je da očekuje da će ova robna kuća imati dva i po miliona posetilaca tokom sledeće godine, a to znači "da će skoro svaka porodica osetiti ukus promene".

Tek je u 2014. došao trenutak da se vrati "Ikea", i iako je ponosan što je bio tu, Vučić kaže da se stidi što to nije urađeno godinama ranije. "Jedina stvar koja je nedostajala jeste volja da se uradi nešto za građane", navodi.

Sada, posle manje od tri godine inicijalnih dogovora vide se konkretni rezultati, istakao je Vučić.

Predsednik je poručio da ovo treba da bude naš početak sa "Ikeom" koji će omogućiti bolji standard i više radnih mesta.

Ova robna kuća je mnogo više od prodavnice, ona je način života i rada koji favorizuje zanat, kaže predsednik. "Moramo da učimo, napredujemo i radimo svaki dan", rekao je on.

Na kraju svog obraćanja, Vučić se zahvalio i radnicima u "Ikei" i poželeo im srećan rad.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva