:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 03, 2016   12:05

0

181

Identifikovani poginuli i vraćeni iz Sirije na Kosovo

Skender Hiseni je rekao da je tačno da Kosovo po glavi stanovnika ima mnogo učesnika u ratu u stranim zemljama, ali dodaje da je sada situacije pod kontrolom.

"Identifikovani su skoro svi građani koji su ubijeni ili su se vratili iz Sirije. Učinićemo sve da se zaštitimo od ovog zla", rekao je Hiseni na trećoj konferenciji Germija Hil, koja se danas završava u Prištini.

Hiseni je podvukao da je policija Kosova opredeljena da obezbedi mirnu i sigurnu sredinu na celoj teritioriji.

Dodao je da je policija fokusirana na predupredjenje radikalizma u kosovskom društvu, sa ciljem da zaustavi i predupredi terorizma i ekstremizam.

Hiseni je rekao da su krize u Siriji i Ukrajini imale uticaja i na bezbednosna kretanja na Zapadnom Balkanu i da je suštinska obaveza svih delova društava da se učini sve da se onemogući radikalizacija delova kosovskog društva.

Treću po redu konferenciju Germia Hil, koja je juče počela govorom premijera Ise Mustafe, organizuju kosovsko ministarstvo inostranih poslova i nemački Aspen institut, a glavna tema skupa je bila globalni izazovi i uloga NATO-a i EU na Zapadnom Balkanu.

Na skupu učestvuje 200 ljudi iz 40 država, medju kojima je šest ministara spoljnih poslova i odbrane, politički predstavnici, urednici medija i stručnjaci iz oblasti bezbednosti.

Izvor: RTS, Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva