:

:

TV Most

Foto: bizlife.rs

clock

Mart 20, 2015   12:05

0

113

Idemo u susret elektronskoj trgovini



Krkobabić je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da su premijeri dveju država otvorili vrata saradnje, a da je na onima koji vode javna preduzeća i ključne srpske kompanije u privatnom vlasništvu, da iskoriste tu šansu.

Generalni direktor "Pošta Srbije" je, takođe, najavio da to preduzeće želi da bude i lider u regionu i da su interesantne i pošte Crne Gore, Makedonije i BiH, koje su nekada bile u okviru jedinstvenog sistema.

Krkobabić, koji je juče sa ambasadorom NR Kine u Beogradu Li Mančangom, posetio najveći i najsavremeniji regionalni poštansko logistički centar za sortiranje poštanskih pošiljaka u jugoistočnoj Evropi u Beogradu, ponovio je da je to tehnološki iskorak u 21. vek i da se ide u susret elektronskoj trgovini koja je danas dominantna u svetu.

Generalni direktor "Pošta Srbije" je podsetio da je kineska ekonomija izuzetno rastuća i da su bez premca u trgovini i da mnogo kineskih građana ima u Srbiji i Evropi.

Krkobabić je istakao da Pošta Srbije nije monopolista, nego da ima 49 konkurenata, da "20 miliona Srba mesečno uđe u "Pošte Srbije"" i da je "resurs koji pokriva celokupnu Srbiju - 1.500 pošta i 4.500 šaltera".

"Dnevno imamo četiri puta više finansijskih transakcija gotovog novca i svega toga, nego sve banke zajedno koje rade u Srbiji", rekao je Krkobabić.

On je istakao da u "Pošti Srbije" radi 15.000 ljudi i da mu je cilj da sistem koji je preuzeo funkcioniše još bolje.

Krkobabić, koji je i predsednik PUPS-a, dodao je da javna preduzeća moraju da smanje gubitke i da se "završi priča" sa preduzećima u restrukturiranju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva