:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2017   12:05

0

165

"ID sposobna da izvede napad na SAD"


Pompeo je naveo i mogućnost da ekstremisti obore avion.



"Islamska država je i dalje sposobna da izvede operaciju spolja. Ali u tom smislu ne bih govorio u jednini. Al Kaida na Arabijskom polustrvu duže vreme ima te namere, uključujući i obaranje aviona koji leti za zapadnu zemlju. Zasigurno među tim zemljama su i SAD", rekao je Pompeo, preneo je AP.



I vršilac dužnosti ministra SAD za unutrašnju bezbednost Elejn Đuk je nedavno upozorila da ekstremisti Islamske države i druge terorističke grupe planiraju novi veliki teroristički napad poput onog koji se dogodio 11. septembra 2001.



Đuk je u američkoj ambasadi u Londonu istakla da su džihadisti koristili napade noževima i kombijima kako bi svoje članove držali posvećenima, kao i da planiraju još jednu "veliku eksploziju" sličnu onoj užasnoj iz septembra 2001, preneo je "Dejli mejl".



Ona je, pozivajući se na podatke obaveštajnih službi, rekla da ekstremisti planiraju da obore avione i tako izazovu ogroman broj civilnih žrtava.



Teroristi Al Kaide 11. septembra 2001. godine oteli su četiri putnička aviona i njima izveli samoubilačke napade na Svetski trgovinski centar u Njujorku i na Pentagon u Vašingtonu.



ÄŒetvrti avion srušio se na polju u Šenksvilu, u Pensilvaniji, a u tim napadima je poginulo skoro 3.000 ljudi.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva