Vesti
I u Srbiji danas "Crni petak", popusti na sve strane

21:55, 24.11.2017

|

Izvor: Tanjug

Većina tržnih centara u Srbiji danas će se velikim popustima pridružiti "Crnom petku", najboljem danu za šoping, koji već postoji u mnogim zemljama sveta. Na prilaznim putevima tržnim centrima kod Novog Sada večeras su se stvorile gužve u saobraćaju.


Na "Crni petak" milioni Amerikanaca nagrnu u potragu za velikim popustima, a u našoj zemlji cene će, prema najavama poznatih tržnih centara u Beogradu i Srbiji, biti i do 80 odsto niže, dok će najveći popusti biti za on lajn kupovinu.Tržni centri obično nastave s popustima i subotom, zatim i nedeljom, a ponekad se "Crni petak" pretvori u Black FiveDay.Najveći popusti su, po pravilu, na mobilne telefone.


Prošle godine, Aliexpres je u novembru za samo 24 sata prodao robu vrednu oko 18 milijardi dolara.Black Friday je naziv za nekoliko loših događaja (1869, 1873, 1978, 1993), ali ovaj i ovakav "Crni petak" vezan je za petak posle Dana nezavisnosti u SAD i nastao je ranih pedesetih godina 20. veka kad je najavljivao predbožićne rasprodaje.Kasnije je taj praznik Amazon proširio i van granica SAD.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design