:

:

TV Most

clock

Decembar 20, 2015   12:05

0

122

I poljoprivredno zemljište na dnevnom redu

Na listi kandidata za izbor tužioca za organizovani kriminal su Miljko Radisavljević, koji je i do sada obavljao tu funkciju, advokat Mladen Nenadić, javni tužilac u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu Tomislav Kilibarda i zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru Sonja Milićević.

Na listi kandidata za izbor tužioca za ratne zločine su zamenik javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Snežana Stanojković, sudija u Apelacionom sudu u Novom Sadu Dejan Terzić, zamenik republičkog javnog tužioca Milan Petrović i zamenik tužioca za ratne zločine Mioljub Vitorović.

Poslanici će takođe razmatrati listu od 19 kandidata za nosioce funkcija javnih tužilaca u višim javnim tužilaštvima u Srbiji, kao i listu od 33 kanidata za nosioce tih funkcija u osnovnim javnim tužilaštvima.

Na sednici koju je sazvala predsednica parlamenta Maja Gojković pred poslanicima će se naći i više zakonskih predloga među kojima su predlozi za izmenu zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Zakona o tržištu kapitala, Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, saopšteno je iz parlamenta.

Poslanici će razmatrati i izmene zakona o republičkim administrativnim taksama, Predlog zakona o preuzimanju obaveza Javnog Preduzeća 'Srbijagas' Novi Sad prema privrednom društvu 'Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije.

Takođe će razmatrati i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja) između Republike Srbije i Međunarodne banka za obnovu i razvoj, Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Societe Generale Banka Srbija a.d. Beograd, za izmirivanje obaveza Javnog preduzeća 'Srbijagas' Novi Sad po osnovu ugovora o dugoročnom kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Aleksandrovac - Brus - Kopaonik - Raška - Novi Pazar - Tutin.

Na dnevnom redu će biti i Predlog zakona o zadrugama, Predlog zakona o privrednim komorama, Predlog zakona o centralnoj evidenciji privremenih ograničenja prava lica registrovanih u Agenciji za privredne registre, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravu na besplatne akcije i novčanu naknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije i Predlog zakona o obnovi nakon elementarne i druge nepogode.

Skupština Srbije će razmatrati i Predlog zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Predlog zakona o zaštiti zemljišta, koje je podnela Vlada Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva