:

:

TV Most

Foto: koreni.rs

clock

Avgust 12, 2017   16:30

0

164

I nakon četrnaest godina slike zločina ne blede

Dan kada su hici iz automatskog oružja prekinuli život dvoje dece u Goraždevcu i nakon 14 godina ne samo da nije izbledeo, za majku Panta Dakića to je dan koji se uvek, iznova proživljava.

“Kada smo toga dana čuli pucnje, moj muž i ja smo odmah znali da je to Bistrica. Posle 14 godina, od kada nam se to desilo nastao je period života kad prvo živiš u nadi da će Panto da dođe, sad je ta situacija da ne znamo gde ćemo i šta ćemo. Mnogo je teško. Sve porodice koje dožive tragediju nisu više iste.”, rekla je Gordana Dakić, majka ubijenog Pante.

I roditelji ranjene dece ne zaboravljaju avgustovski dan , koji im se u trenutku pretvorio u dan iz najgore neoćne more.
“ ÄŒim sam čula rafal, odmah sam strčala i rekla ‘’ubiše decu’’ . Trčala sam ka Bistrici i čula sam policijska kola kako jure i pomislila sam da su ih sve ubili”, priseća se tog događaja Ljubica Ugrenović, majka Đorđa Ugrenovića.

“Neko mi je rekao da je Bogdan najteže povređen. Tražio sam ga svuda i u Đakovici i u Prizrenu , te mi neki rekoše da je u Peći odakle je prebačen u Mitrovicu, pa hitno u Beograd”, kaže Milan Bukumirić, otac Bogdana Bukumirića.

Počinioci zločina u Goraždevcu nisu pronađeni. 2010.godine nadležni su i zvanično obustavili istragu. Za sada ostaje samo nezaborav i sećanje na zločin i kao i svake, i ove godine, u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice biće održan parastos ,a polagaće se cveće i paliti sveće ubijenoj deci i svim srpskim žrtvama kod spomen obeležja u centru Goraždevca.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva