:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

Maj 17, 2018   12:05

0

114

Humani centar, ocena bezbednosti na severu Kosova




Projekat će trajati šest meseci i ima za cilj da prati stanje bezbednosti u sve četiri opštine na severu Kosova.



Veroljub Petronić iz NVO Humani centar Mitrovica kaže da će na kraju meseca imati predstavljanje mesečnog izveštaja a posle šest meseci imaće finalni izveštaj o bezbednosnim izazovima , rizicima i pretnjama koji su se dešavali na severu Kosova.



„U okviru projekta pratiće se i strategija oko antiradikalizacije i radikalizmu koji vode ka radikalizmu, strategija policije u zajednici , strategija protiv organizovanog kriminala , pratićemo odbore za bezbednost na lokalnom nivou kao i skupštinski odbor za bezbednost u Skupštini Kosova „, rekao je Petronić.



Prema njegovim rečima postavljena je i stanica na fejsbuku"Securymetar"  gde će građani moći da svoje bezbednosne probleme iznesu , daju komentare i upute koji će biti uzetu u obzir.



„Napredak i uspeh meriće se kroz brj poseta na našem sajtu, broj pregleda emisina na Tv. Moastu , posetilca na fejsbuk stranici  kao i kroz broj šerovanja i lajkovanja „rekla je Aleksadra Šindić iz NVO Humani centar Mitrovica i izrazila očekivanje da projekat ima uticaj na širu zajednicu, kako na stanovništvo tako i na predstavnike bezbednosnig struktura pre svega na regionalnu policiju , na čkanove odbora za bezbednost i ostale kljulčne faktore.





 Partner na ovom projektu ne Televizija Most a finansiran je od strane KFOS-a.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva